Hopp til innholdet Logg inn
En kvinne bærer en sønn på armen mens hun går over en åker med faren sin
Med utsikt over Mjøsa. Fra venstre: Kari Ringnes, sønnen Jørgen og Jens Ringnes.

Trygghet for neste generasjon

Å drive gård handler om å planlegge, og å være i forkant der du kan. En god og riktig forsikring gir deg trygghet om noe uforutsett skulle skje.

I Stange på Hedemarken finner du den idylliske gården Huseby. Den store gården ligger i et gammelt kulturlandskap med utsikt over Mjøsa.

Gården har gått i arv gjennom flere generasjoner og nå er det Kari Ringnes som driver gården, etter å ha overtatt den fra faren Jens Ringnes.

I forbindelse med eierskiftet var forsikring en av de tingene de måtte avklare.

Kari tok et valg basert på farens erfaring som forsikringskunde gjennom et helt yrkesaktivt liv, og endte opp med å videreføre Jens sine forsikringsavtaler i Eika Forsikring.

For pappa Jens handler mye om å være klar for det uforutsette og i forkant av ting som kan skje.

– Det viktigste jeg kan lære neste generasjon er å være forberedt. Å drive gård handler om å planlegge og om å være i forkant der du kan, understreker Jens.

Datteren Kari er enig. For det er mye som kan gå galt når man driver gård.

– Maskiner og folk må være klare når naturen sier at jobben må gjøres. Er vi for sent ute, kan vi tape alt vi har strevd for, forteller hun.

– Mye du ikke kan forutse kommer til å skje. Derfor er tryggheta i bånn så viktig, legger Jens til. 

Et enkelt valg

Karis valg om å overta farens forsikringer hos Eika Forsikring, var enkelt. Her får hun rådgivere som forstår og kjenner næringen og utfordringene godt. 

«Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle ta over avtalene som pappa hadde hos Eika Forsikring. Av folk som skjønner hva vi trenger, som skjønner hva gårdsliv handler om, og som hjelper oss til å være forberedt på det uforutsette» - Kari Ringnes. 

Samtidig handler det om å tenke på den neste generasjonen.

– Trygghet betyr mye for oss som driver her i dag, men også for framtida til gården og de som kommer etter oss. Jeg vil jo at Jørgen eller datteren min skal få det samme valget som meg om å ta ved verdens vakreste jobb, på verdens vakreste plass, avslutter hun.

Ønsker du å snakke med en av oss i Eika Forsikring om forsikringsavtalene dine?

Ta kontakt med kundeservice, så hjelper vi deg.

Video: møt Kari og Jens Ringnes